Tottelevaisuus

Liikkeiden järjestys arvotaan kokeen alussa

NOUTO Ohjaajalle annetaan esine joka heitetään 5 metrin päähän. Koiran pitää noutaa tämän sattumanvaraisesti valittu esine leikkimättä ja pureskelematta. Aikarajoitus.

NOUTO
Ohjaajalle annetaan esine joka heitetään 5 metrin päähän. Koiran pitää noutaa tämän sattumanvaraisesti valittu esine leikkimättä ja pureskelematta. Aikarajoitus.

>RUUASTA KIELTÄYTYMINEN Koira ei saa koskea tai syödä ruuanpaloja (4 kpl) joita sille heiteään tai joita on kentällä muiden suoritusten aikana (6 kpl)

RUUASTA KIELTÄYTYMINEN
Koira ei saa koskea tai syödä ruuanpaloja (4 kpl) joita sille heiteään tai joita on kentällä muiden suoritusten aikana (6 kpl)

Vapaana seuraaminen Koiran täytyy seurata ohjaajaa vaihtelevassa kaavioissa (pysähdyksiä, käännöksiä, erilaisia esteitä

VAPAANA SEURAAMINEN
Koiran täytyy seurata ohjaajaa vaihtelevassa kaavioissa (pysähdyksiä, käännöksiä, erilaisia esteitä

paikallaolo2

PAIKALLAOLO (ohjaaja poissa) Koiran tulee pysyä istuma tai makuuasennossa minuutin ajan, ohjaajan olessa poissa näkyvistä. Harjoituksen aikana mahdollisuus yllätyksiin

ASENNONVAIHDOKSET Koiran täytyy vaihtaa asentoja kauko-ohjauksen mukaan. (MR3: 6 kpl) ryömimättä: istu, maahan, seiso.

ASENNONVAIHDOKSET
Koiran täytyy vaihtaa asentoja kauko-ohjauksen mukaan. (MR3: 6 kpl) ryömimättä: istu, maahan, seiso.

TUNNISTUSNOUTO Kokeen alussa ohjaaja saa palan puuta (10x2x2 cm). Liikkeen aikana ohjaaja laittaa puukalikan maahan (koira on 30 metrin päässä). 4 muuta kalikkaa laitetaan ohjaajan kalikan ympärille. Koiran täytyy etsiä ja tuoda ohjaajan asettama puukalikka. Aikarajoitus. Kuuluu vasta luokkiin MR2 ja MR3.

TUNNISTUSNOUTO
Kokeen alussa ohjaaja saa palan puuta (10x2x2 cm). Liikkeen aikana ohjaaja laittaa puukalikan maahan (koira on 30 metrin päässä). 4 muuta kalikkaa laitetaan ohjaajan kalikan ympärille. Koiran täytyy etsiä ja tuoda ohjaajan asettama puukalikka. Aikarajoitus. Kuuluu vasta luokkiin MR2 ja MR3.

ETEENEMENO Koiran täytyy juosta suoraan (20m, 30m, 40m luokasta 1, 2, 3 riippuen) ja palata käskystä.

ETEENEMENO
Koiran täytyy juosta suoraan (20m, 30m, 40m luokasta 1, 2, 3 riippuen) ja palata käskystä.